Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Δημιουργικό εργαστήρι Βίντεο & Φωτογραφίας για εκπαιδευτικούς: "Αισθήσεις και συναισθήματα, μέσα από τη χρήση του βίντεο και της φωτογραφίας στα προγράμματα Αγωγής Υγείας".

Το Τμήμα Αγωγής Υγείας διοργανώνει Δημιουργικό Εργαστήρι Βίντεο & Φωτογραφίας για εκπαιδευτικούς με τίτλο: "Αισθήσεις και συναισθήματα, μέσα από τη χρήση του βίντεο και της φωτογραφίας στα προγράμματα Αγωγής Υγείας", σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.
Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 και ώρες 16:00-19:00. O χώρος διεξαγωγής του εργαστηρίου θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς της ΔΔΕ Β' Αθήνας και κατά προτεραιότητα σε όσους υλοποιούν προγράμματα Αγωγής Υγείας κατά το σχολικό έτος 2017-2018, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τους 25.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής.
Το Δημιουργικό Εργαστήρι Βίντεο και Φωτογραφίας δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς να δουλέψουν μαζί με παιδιά και έφηβους με το βίντεο και τη φωτογραφία ως μέσα έκφρασης και εργαλεία για το πρόγραμμά τους, με σκοπό τη δημιουργική έκφραση και την ενδυνάμωση των παιδιών σε θέματα συναισθηματικής υγείας, μέσα από τις δραστηριότητες αυτές.  

Οι εκπαιδευτικοί θα μάθουν βασικές αρχές βιντεοσκόπησης και αφήγησης, αρχές συνεργασίας της ομάδας και δημιουργικές ιδέες που μπορούν έπειτα να εφαρμόσουν στο σχολείο με τους μαθητές/τριες.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει τις βασικές γνώσεις και το δημιουργικό πλαίσιο ώστε  οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά και οι έφηβοι να παίξουν με αυτοσχεδιασμούς και να δημιουργήσουν τα δικά τους σύντομα έργα με βίντεο ή φωτογραφίες, μέσα από συγκεκριμένα πρότζεκτ που θα επιλέξουν οι ίδιοι ως ομάδα. Ενθαρρύνουμε μέσα από το εργαστήρι τη δημιουργία ολιγόλεπτων σποτ για να μεταφέρουν με οπτικο-ακουστικό τρόπο το μήνυμα που επιθυμούν. 
 
Η δημιουργική έκφραση μέσα από τις διάφορες μορφές τέχνης είναι ένας όμορφος τρόπος για να εκφράσουμε συναισθήματα, να υλοποιήσουμε ιδέες, να εμπνευστούμε μέσα από τη συλλογική δραστηριότητα με τους άλλους, και να νιώσουμε αυτοπεποίθηση, ενδυνάμωση και χαρά. Έτσι ενθαρρύνονται τα παιδιά να υιοθετήσουν ενδυναμωμένες στάσεις συμπεριφοράς ως προς τον τρόπο ζωής και την υγείας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: