Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΜΕ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων»

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ)  Β΄ και Δ΄ Αθήνας δια των υπευθύνων Αγωγής Υγείας διοργανώνουν ομαδική επίσκεψη με ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων», για τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων τους προκειμένου, όσοι εξ αυτών υλοποιήσουν πρόγραμμα Αγωγής Υγείας (Α.Υ) σχετικά με τα συναισθήματα και την έκφρασή τους, που αποτελούν έναν από τους άξονες θεματολογίας της Α.Υ., να εμπλουτίσουν τη διερεύνηση του θέματος χάρη στην πρωτότυπη αυτήν έκθεση.
Κατά την επίσκεψη αυτή θα προσφέρεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς για ερωτήσεις και διάλογο για τα αντικείμενα της τρέχουσας περιοδικής έκθεσης, αλλά και γενικότερα για θέματα του Μουσείου και της αρχαιότητας.
"Πρόκειται για μια αφηγηματική έκθεση που διηγείται και φωτίζει το αθέατο σύμπαν των συναισθημάτων στην προσωπική, κοινωνική και πολιτική ζωή του αρχαίου κόσμου. Η περιήγηση στην έκθεση είναι ένας θορυβώδης περίπατος στην ψυχή του ανθρώπου, τα πάθη της οποίας εκφράζονται μέσα από το φίλτρο της αρχαίας τέχνης. Εκθέματα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου αφηγούνται τα συναισθήματα στην αρχαία ελληνική τέχνη, μέσα από τη ματιά του Μουσείου Ακρόπολης. Πολλά από τα εκθέματα είναι μοναδικά καλλιτεχνήματα, τα οποία για πρώτη φορά παρουσιάζονται στην Ελλάδα, αλλά πολλά είναι και εκείνα από ελληνικά μουσεία που για πρώτη φορά επικεντρώνεται επάνω τους το διεθνές ενδιαφέρον.
Οι κύριες εκθεσιακές ενότητες είναι: 1. «Η τέχνη των συναισθημάτων – τα συναισθήματα στην τέχνη» - 2. «Οι χώροι των συναισθημάτων», με υποενότητες «Ο ιδιωτικός χώρος», «Το πεδίο της μάχης», «Ο δημόσιος χώρος», «Οι ιεροί χώροι» και «Το νεκροταφείο» -3. «Τα αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα» - 4. «Τα ανεξέλεγκτα συναισθήματα» και 5. «Μήδεια». Η έκθεση είναι εμπλουτισμένη με 11 video, τα οποία στήθηκαν δίπλα σε πρωτότυπα έργα και αφηγούνται, με εικόνα και σύντομο κείμενο, τους δραματικούς μύθους στις πολυπρόσωπες παραστάσεις των αγγείων, βοηθώντας έτσι τον επισκέπτη στην πλοήγησή του."
Η επίσκεψη και η ξενάγηση είναι δωρεάν (με την επίδειξη της κάρτας της ΟΛΜΕ, ή της κάρτας ελευθέρας εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους) και έχει προγραμματιστεί σε συνεργασία με το Μουσείο για τις 26 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 15:30 για την πρώτη ομάδα και 15:40 για την δεύτερηΣυνάντηση των συμμετεχόντων στο εκδοτήριο των εισιτηρίων το αργότερο 15:15 και 15:25 αντίστοιχα.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, έως και την 21η Οκτωβρίου, συμπληρώνοντας την ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Κατά την επίσκεψη θα ξεναγηθούν δύο ομάδες των 30 ατόμων η κάθε μία. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με βάση:
1. την πρόθεσή τους να υλοποιήσουν Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας σχετικής θεματολογίας κατά το τρέχον σχολικό έτος
2. με σειρά προτεραιότητας της δήλωσής τους στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής
Οι λίστες με τα ονόματα των συμμετεχόντων θα  αναρτηθούν στο ιστολόγιο της Αγωγής Υγείας ΔΔΕ Β' Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: