Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτικών σε πιλοτικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών σε Εφήβους "BOYS & GIRLS PLUS"



Το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ» διοργανώνει σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτικών στο πιλοτικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων ουσιών σε έφηβους “BOYS & GIRLS PLUS”.

Το πρόγραμμα Boys and Girls Plus είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και των επιπτώσεων τους στον εφηβικό πληθυσμό. Απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 13 - 19 ετών.
Το πρόγραμμα θα παρέχει στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς ένα σύνολο καινοτόμων διαδικτυακών και έντυπων εργαλείων που θα εμπλέκουν με δημιουργικό τρόπο τους νέους σε ένα υγιή τρόπο ζωής και θα τους ευαισθητοποιούν στους κινδύνους που σχετίζονται με την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 25 εκπαιδευτικούς Γυμνασίων/Λυκείων της Δ.Δ.Ε. Β' Αθήνας.
Προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή στην επιμόρφωση:
1. Να υλοποιούν πρόγραμμα Αγωγής Υγείας κατά το τρέχον σχολικό έτος.
2. Να δεσμευτούν να υλοποιήσουν μέρος του προγράμματος μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2014-2015. (minimum εφαρμογής: 3 ενότητες του προγράμματος των 45 λεπτών η καθεμία και σε διάστημα τριών ημερών και πάνω, medium εφαρμογής: 6 ενότητες του προγράμματος των 90  λεπτών η καθεμία και σε διάστημα έξι  ημερών και πάνω, και maximum εφαρμογής: 6 ενότητες του προγράμματος των 135  λεπτών η καθεμία και σε διάστημα έξι  ημερών και πάνω).
3. Θα δοθεί προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς που έχουν εφαρμόσει ή εφαρμόζουν πρόγραμμα αγωγής υγείας με θέμα την πρόληψη των εξαρτήσεων, προκειμένου η εξειδικευμένη εμπειρία τους να αξιοποιηθεί στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στη χώρα μας.
Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών θα γίνει στο Κέντρο Πρόληψης "«ΠΡΟΝΟΗ", το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 και ώρες 10:00-15:00 και η πιλοτική του εφαρμογή του σε μαθητές θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: