Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Θέμα: Επιμορφωτικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας με θέμα: «Υποστήριξη των μαθητών στο κρίσιμο στάδιο της μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο» στις 27/3/2015.

Το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ & το Γυμνάσιο της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά» διοργανώνει επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Υποστήριξη των μαθητών στο κρίσιμο στάδιο της μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο».
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Γυμνασίων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 5 ώρες, θα αφορά στη θεματική της ομαλής μετάβασης του μαθητή από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και ο χαρακτήρας του θα είναι βιωματικός, με εθελοντική και ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευόμενων εκπαιδευτικών.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βιωματικές ασκήσεις και δια-δραστικά παιχνίδια έχοντας ως στόχο μέσα από τις ομαδικές συνεργασίες τη διερεύνηση των θετικών και αρνητικών παραγόντων της μετάβασης, καθώς και του τρόπου με τον οποίο η συνεργασία, η στήριξη και η δικτύωση μπορούν να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς στο ρόλο τους, με στόχο την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και την πρόληψη δυσλειτουργικών συμπεριφορών. 
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στη βιβλιοθήκη της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά», Χλόης & Τρικάλων, Αγία Παρασκευή (χάρτης) στις 27/3/2015 κατά τις ώρες 14:30 -20:00 (ώρα προσέλευσης 14:00).  
Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά.
Θα συμμετάσχουν 25 εκπαιδευτικοί και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: