Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015

 
...Με αφορμή την 9η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Δεδομένων (28/01/2015) καθώς και τη 12η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (10/2/2015), ο ενημερωτικός κόμβος του ΠΣΔ Internet-Safety σας καλεί να τον αξιοποιήσετε προτρέποντας σας ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο να:
1) Βρείτε χρήσιμες συμβουλές για την ιδιωτικότητα στο Διαδίκτυο, στο ειδικό αφιέρωμα για την 9η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. 2) Συζητήσετε στην τάξη με τους μαθητές εμβαθύνοντας σε θέματα κυβερνοεκφοβισμού, ιδιωτικότητας, ηλεκτρονικής απάτης, κ.ά. Αναρωτηθείτε με τους μαθητές σας πόσο ιδιωτικά είναι τα προσωπικά μας δεδομένα. Δείτε μαζί το παρακάτω βίντεο του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) που δείχνει κατά πόσο τα προσωπικά δεδομένα είναι υπό τον έλεγχό μας και μας προειδοποιεί ότι η ιδιωτικότητά μας απειλείται! Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητα βάσει της Σύμβασης 108 του ΣτΕ. Γι αυτό μαθαίνουμε να προστατεύουμε τα προσωπικά μας δεδομένα.
3) Οργανώσετε μία συζήτηση στο σύλλογο διδασκόντων, ενδεικτικά για την ορθολογική χρήση των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης, π.χ. για προσωπικά δεδομένα, ακατάλληλα σχόλια ή περιεχόμενο σε αντίστοιχους ιστότοπους.
Μπορείτε επίσης να:
4) Οργανώσετε μία εκδήλωση σε επίπεδο σχολείου για την παροχή οδηγιών προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα τους οδηγούς και τα φυλλάδια από τη σελίδα Χρήσιμο Υλικό για να τα μοιράσετε στην εκδήλωση. Δείτε επίσης τις θεματικές μας παρουσιάσεις στο μενού Χρήσιμα!
5) Πραγματοποιήσετε με τους μαθητές σας ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες σχετικά με τη #SID 2015 μεταδίδοντας το φετινό σύνθημά της: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» και διοργανώνοντας δικές σας εκδηλώσεις στο σχολείο, γιατί τελικά η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο εξαρτάται από τον καθένα μας και όλους μαζί #Up2Us Βρείτε επίσης περισσότερα prezi για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: πατώντας εδώ.
Ειδικά για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, μπορείτε να γνωστοποιήσετε τις εκδηλώσεις σας μέσω του Ημερολογίου Εκδηλώσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας μας και να μοιραστείτε τι ακριβώς έχετε σχεδιάσει, από σήμερα κιόλας!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Ενημερωτικός Κόμβος “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”

http://internet-safety.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: