Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφερόντος για συμμετοχή σε σεμινάριο με θέμα: "Το μαγικό παραμύθι ως μέσο αυτογνωσίας και μετακίνησης προς την ενηλικίωση".

Η Δ.Δ.Ε. Β' Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: 
"Το μαγικό παραμύθι ως μέσο αυτογνωσίας και μετακίνησης προς την ενηλικίωση".
Τί είναι παραμύθι; Σε ποιους απευθύνεται; Ποια σχέση έχει το μαγικό παραμύθι με την αναζήτηση της αυτονομίας, της αυτογνωσίας και τελικά, με τη μετάβαση στην ουσιαστική ενηλικίωση; Ποιο κόστος καταβάλλει ο ήρωας (ή η ηρωίδα) "για να μεγαλώσει"; Ποιο είναι το νόημα της μοναχικής πορείας του ήρωα ή της ηρωίδας του μαγικού παραμυθιού, της δοκιμασίας, του πένθους, της οφειλής, του εύθετου χρόνου; και πώς συνδέονται όλα αυτά με το κόστος της ενηλικίωσης;
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 από τις 17:00μ.μ. έως τις 19:00μ.μ., με εισηγήτρια την συγγραφέα και αφηγήτρια παραμυθιών Λίλη Λαμπρέλλη.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο 1ο ΓΕΛ Παπάγου, Κύπρου 4, τηλ: 2106517493.
Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να το δηλώσουν συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα.
Μικρό βιογραφικό: Λίλη Λαμπρέλλη

Με ρίζες στη Μυτιλήνη και τη Μικρασία, γεννήθηκε το 1952 στον Πειραιά. Σπούδασε νομικά. Eργάστηκε ως δικηγόρος στην Αθήνα και στη συνέχεια ως μεταφράστρια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Λουξεμβούργο και τις Βρυξέλλες. Από το 1986 ως τώρα έχουν εκδοθεί 15 μικρά βιβλία της –τα περισσότερα για παιδιά. Το 2011, το «Κρυμμένο νερό», με εικονογράφηση της Φωτεινής Στεφανίδη, πήρε το βραβείο του Κύκλου ελληνικού παιδικού βιβλίου και περιλήφθηκε στη μικρή λίστα του περιοδικού «Διαβάζω» και στη μικρή λίστα για τα κρατικά βραβεία παιδικής λογοτεχνίας. Από το 1998 αφηγείται παραμύθια προφορικής παράδοσης. Προσέγγισε το λαϊκό παραμύθι μέσα από σεμινάρια και συναντήσεις με πολλούς παραμυθάδες και θεωρητικούς του παραμυθιού (όπως το ετήσιο μεταπτυχιακό σεμινάριο της ανθρωπολόγου Νικόλ Μπελμόν στο «Ecole des Hautes Etudes», στο Παρίσι), αλλά δάσκαλό της θεωρεί έναν από τους μεγαλύτερους γάλλους αφηγητές, τον Ανρί Γκουγκό και ανήκει στην ομάδα του. Είναι ιδρυτικό μέλος της βελγικής εταιρείας αφηγητών «Passeurs d΄ Histoires», και μέλος του «Μaison du Conte de Bruxelles».

Δεν υπάρχουν σχόλια: