Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ : «Απώλειες ζωής – γέφυρες στήριξης»

Η  Διεύθυνση Β’θμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας σας καλεί να συμμετάσχετε στην ημερίδα που διοργανώνει η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με την Εταιρεία για τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και το θάνατο «ΜΕΡΙΜΝΑ» με θέμα: «Απώλειες ζωής – γέφυρες στήριξης: Κατευθύνσεις για τη στήριξη μαθητών που θρηνούν την απώλεια οικείου προσώπου», το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και ώρα 9:00π.μ.-16:00μ.μ.. (έγκριση ΣΕΠΕΔ αρ. πρ. 152963/Γ7/18-10-2013). 
          Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να γνωστοποιήσουν την πρόθεσή τους στην Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας συμπληρώνοντας, έως τις 26/02/2014, τη φόρμα που θα βρουν στον παρακάτω υπερσύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/1CUHrvOyhACzksNscKic9DPGLkuy6ptE1z_xxvyMrBr4/viewform
Ο τόπος διεξαγωγής της ημερίδας θα ανακοινωθεί με νεότερη ανάρτηση, μόλις οριστικοποιηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων.
 Απώτερος στόχος της ημερίδας είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν στη στήριξη του μαθητή που θρηνεί, αλλά και της τάξης ή σχολικής κοινότητας που αντιμετωπίζει εμπειρίες θανάτου ή πολλαπλών απωλειών. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν εισαγωγικές πληροφορίες για τη διαμόρφωση ενός «Σχεδίου Διαχείρισης Κρίσεων» και θα διανεμηθεί εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό σε κάθε σχολείο που θα εκπροσωπηθεί στην Ημερίδα (έγκριση ΣΕΠΕΔ αρ. πρ. 70224/Γ7/23-05-2013). Το υλικό αυτό περιλαμβάνει ένα βιβλίο με οδηγίες για εκπαιδευτικούς όσον αφορά τη διαχείριση διαφόρων απωλειών, ενημερωτικά φυλλάδια για στήριξη μαθητών που θρηνούν την απώλεια αγαπημένου προσώπου, και ένα DVD με παράδειγμα διαχείρισης θανάτου στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: